Leren programmeren met Scratch

Welkom op de website bij het boek Leren programmeren met Scratch. Hier kun je Scratch downloaden. Natuurlijk kun je de software ook op de website van Scratch zelf vinden. Maar dat is misschien net een andere versie. Scratch wordt namelijk steeds verbeterd en aangepast. Als je Scratch met de link hiernaast downloadt, weet je zeker dat het er op jouw computer hetzelfde uitziet als in het boek.

Wat is Scratch?

Om met iemand uit een ander land te praten moet je een vreemde taal leren. Om met een computer te praten, heb je een computertaal nodig. Scratch is zo’n computertaal. Met Scratch kan je zelf computerprogramma’s maken. Je klikt de instructies voor de computer zo aan elkaar, en voor je het weet heb je je eigen tekenfilmpje of spelletje gemaakt. Het is heel makkelijk, iedereen kan het leren!

Boek-informatie


ISBN 978-90-430-2834-9
256 pagina’s
paperback
€24,95

Downloads

Aan het eind van het boek kun je lezen over de De Dubbel-gekke Automatische Muziekmachine. Misschien vind je het leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan. Klik hier om de De Dubbel-gekke Automatische Muziekmachine te downloaden!


Klik hier om de Windows/PC-versie van Scratch te downloaden


Klik hier om de Mac-versie van Scratch te downloaden


Klik hier om de Docenten-handleiding te downloaden